Zwakke weggebruiker

Zwakke weggebruiker

Voor de zwakke weggebruikers (fietsers, voetgangers, passagiers, enz.) bestaat er een speciale regeling. De wet bepaalt dat alle zwakke weggebruikers vergoed moeten worden voor hun lichamelijke schade van zodra een motorrijtuig betrokken is in het ongeval, zelfs als ze aansprakelijk zijn voor die aanrijding. De schade die een zwakke weggebruiker door het ongeval veroorzaakte aan anderen, blijft wel voor zijn rekening. Een Familiale verzekering is zeker geen overbodige luxe in hete verkeer !

De waarborg BA voorzien in de familiale verzekering zal de schade aan derden vergoeden, terwijl de waarborg rechtsbijstand, al dan niet inbegrepen in de familiale of apart verzekerd bij een gespecialiseerd Rechtsbijstandsverzekeraar zoals Euromex of DAS, juridische bijstand zal verlenen op vlak van juridische betwistingen, recuperatie materiële schade en medische kosten ... en zelfs fietsbijstand.

Om geen financiële kater over te houden aan een schade kan je je met een degelijke Verkeersverzekering verzekeren voor je opgelopen medische letsels en de kosten ervan. Dergelijke verzekering komt tussen bij fatale verkeersongevallen, dekt invaliditeit ten gevolge van verkeersongevallen en komt tussen in de niet terugbetaalde medische kosten. De bekomen vergoedingen staan los van deze die mogelijk door de Rechtbank worden bepaald.

Opgepast ! De zwakke weggebruiker komt enkel tussen voor medische kosten. Voor het overige moet je wel rekening mee houden dat je als zwakke weggebruiker geen vrijgeleide krijgt in het verkeer en dat de verkeersregels ook voor zwakke weggebruikers blijven gelden !

Een degelijke Familiale met een al dan niet onafhankelijke Rechtsbijstandsverzekering en een Verkeersverzekering, zijn zeker aanbevolen voor als je je als zwakke weggebruiker in het verkeer begeeft !

Wil je meer weten? Zit je met vragen over de " Zwakke weggebruiker " ? Ben je geïnteresseerd en wil je meer info ? Contacteer ons telefonisch op +32 56 50 96 03, per mail op info@remaut.eu of stel je vraag via onze WhatsApp klantenlijn +32 56 50 96 03. We helpen je graag verder.

Bron : https://www.abcverzekering.be/zwakke-weggebruiker